MenuX

Betekenen – complexe verhalen krijgen visuele betekenis

Als onderdeel van mijn werkzaamheden als Service Designer heb ik Betekenen opgezet. Hier zet ik complexe verhalen, zoals een proces of visie, eenduidig visueel uiteen. Op deze manier wordt de boodschap nog duidelijker overgebracht. Voor de zakelijke markt teken ik o.a. zakelijke tekeningen, infographics, praatplaten, klantreizen, processen en (toekomst)visies.

***

 

Bankhoppers

Gevisualiseerde thematieken uit een kwalitatief onderzoek over ‘Bankhoppers’. Dit zijn jongeren die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en steeds opnieuw naar een slaapplaats op zoek zijn. Het onderzoek is uitgevoerd door Afdeling Buitengewone Zaken in opdracht van Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Klik om te vergroten

 

Praatplaat voor Port of Amsterdam

Port of Amsterdam is bezig om in de toekomst hun fysieke assets te digitaliseren. Door deze digitalisering zal ook het gehele asset management proces moeten worden aangepakt. Deze praatplaat laat het toekomstige proces zien. De plaat, gemaakt bij Afdeling Buitengewone Zaken, stelt het kernteam in staat om medewerkers en leidinggevenden te informeren en te overtuigen van deze nieuwe werkwijze.

Klik om te vergroten

 

 

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam

Deze infographic is een analyse van een kwalitatief gebruikersonderzoek. Uitgevoerd onder bewoners van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR), door Afdeling Buitengewone Zaken. De visual kan intern worden gebruikt door de woonconsulenten om ‘gepassioneerden’ binnen woongebouwen te herkennen en te activeren.

Klik om te vergroten

 

 

Praatplaat voor Young in Prison

Twee praatplaten om met jong gedetineerde in gesprek te gaan over vernieuwende concepten. De platen geven in een tekening een geheel concept weer. Onderdeel van een kwalitatief onderzoek binnen de jeugddetentie. Gemaakt bij Afdeling Buitengewone Zaken voor Young In Prison.

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten